به گزارش قدس آنلاین، احمد شهریار گفت: این طرح در همه شهرستانهای استان اردبیل در گروه محصولات گندم و جو، نخود و عدس، کلزا و کاملینا و گلرنگ گیاهان علوفهای ماشک و اسپرس و نیز چند گونه گیاه دارویی اجرا میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورز استان اردبیل در همایش آغاز دومین سال اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای شهرستان اردبیل بیان کرد: ۵۴ درصد از اراضی مشمول این طرح مختص کشت گندم و ۲۰ درصد مختص کشت جو بوده و نیز ۲۵ از مساحت اراضی مشمول این طرح برای کشت دانههای روغنی کلزا، کاملینا و گلرنگ و گیاهان علوفهای ماشک و اسپرس و یک درصد دیگر نیز برای کشت گیاهان دارویی اختصاص یافته است.
شهریار گفت: اجرای این طرح با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و سازمان جهاد کشاورزی از سال گذشته در این استان آغاز شده و با توجه به تجربه موفق بویژه افزایش ۴۰ درصدی در تولید گندم، اجرای آن در سال زراعی جاری نیز در استان آغاز شده است.
او با اشاره به قابلیت کشت محصول در ۴۵ درصد از اراضی استان اردبیل گفت: این استان به رغم داشتن حدود یک درصد از مساحت کشور، بیش از چهار درصد محصولات کشاورزی کشور را تولید میکند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورز استان اردبیل، آب و خاک را دو چالش اساسی بخش کشاورزی استان اردبیل برشمرد و اظهار کرد: کل اراضی استان اردبیل سالانه به ۲.۴ میلیارد متر مکعب آب کشاورزی نیاز دارد، در حالی که ۱.۸ میلیارد متر مکعب آب در اختیار این بخش قرار میگیرد.
شهریار با اشاره به کسری حدود ۶۰۰ میلیون متر مکعبی آب کشاورزی در استان اردبیل بیان کرد: بهرغم این کمبود و کسری، تولیدات استان در حوزه کشاورزی به علت بهکارگیری روشهای نوین کشت و و نوسازی شبکههای آبیاری، سال به سال افزایش یافته است.
او همچنین بهرهوری آب کشاورزی در این استان را پایین اعلام کرد و گفت: هم اکنون از هر متر مکعب آب در این استان حدود یک کیلو گرم محصول کشاورزی تولید میشود در حالی که این رقم باید به ۱.۲ کیلوگرم افزایش یابد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورز استان اردبیل با اشاره به کاهش میانگین بارندگی در استان اردبیل به ۲۲۰ میلیمتر و نیز افزایش ۱.۲ درجهای دمای هوا در یک سال گذشته در این استان افزود: فرسایش خاک، فرونشست زمین و نیز فقیرتر شدن غنا و مواد مغذی خاک، از جمله مسائلی به شمار میرود که بخش کشاورزی استان اردبیل را دچار چالش کرده است.
شهریار توسعه کشت گلخانهای، نوسازی شبکهها و روشهای آبیاری و نیز بهرهگیری از شیوههای نوین کشت و تولید محصول را از جمله راهکارهای برونرفت از چالشهای اساسی بخش کشاورزی در استان اردبیل ذکر کرد.
او گفت: اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها با این اهداف در کشور آغاز شده و در کنار اجرای طرح الگوی کشت، میتواند کشاورزی ایران را توسعه داده و با هدفدار کردن تولید، به تثبیت اقتصاد کشاورزی کشور کمک شایانی بکند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورز استان اردبیل، نیمی از ۱۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شهرستان اردبیل را مربوط به اراضی دیم عنوان کرد و افزود: امسال در این اراضی ارقام مورد نظر در طرح جهش تولید در دیمزارها کشت شده و همه مزارع این طرح تحت حمایت دولت قرار میگیرد.